Architect Nijmegen. Architectenbureau Nijmegen & Interieurontwerp. Wij verzorgen creatieve, frisse en tijdloze ontwerpen voor verbouwingen, renovaties en nieuwbouwprojecten.

Verbouwing & nieuwbouw

Een succesvol ontwerp komt tot stand wanneer deze persoonlijk, inspirerend en met een beetje pit is samengesteld!

Thuiskomen. Het beschrijft meer dan een ervaring, het is een gevoel. Het volledig en onbeschaamd jezelf kunnen zijn, in een omgeving die jou inspireert en waar je rust kan vinden. Het is iets wat iedereen verdient. ACE Architects heeft als missie om jouw dromen en jouw wensen te vertalen naar een ontwerp waarin je jezelf herkent. Elk nieuw ontwerp begint daarom met de vraag: wat is jouw verhaal?

Weet je nog niet precies wat je wilt of wil je eerst kennismaken? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jou op locatie verzamel ik de wensen en kijken we samen naar alle opties. Op deze manier weet je zeker dat je de goede keuze maakt.

Nieuwbouw Almere architectenbureau

Architect

interieurarchitect architect

Een klik tussen architect en opdrachtgever is het begin van een goed ontwerp. Of het nu gaat om een particuliere of zakelijke opdracht, elke nieuwe aanvraag begint met een vrijblijvende kennismaking op locatie. Dit is het moment dat we gaan bepalen wat thuiskomen voor jou betekent. In welke omgeving voel jij je op je best? Wat maakt jou gelukkig en waarom?

In dit gesprek kijken we naar alle wensen en dromen, maar ook naar de verwachtingen. Wat staat er al vast en waar moet nog over nagedacht worden? Naar aanleiding van dit gesprek maken we een offerte en een lijst met vervolgstappen en vragen.

Met het schetsontwerp en de conceptontwikkeling worden de eerste ideeën getoetst en verscherpt. We gaan dieper in op de projectopgave en de verwachtingen. De vragenlijst wordt behandeld en de projectlocatie wordt nader bekeken. Regels, beperkingen en documentatie zullen verzameld worden. Dit is ook het moment dat de brievenbus open staat voor inspiratiefoto’s, Pinterest-borden en algemene stijlideeën.

Alles wordt geanalyseerd en uiteindelijk gebruikt voor de eerste schetsontwerpen. De gebruikersfunctie staat hierbij centraal. Thuiskomen is meer dan een mooi plaatje, een ruimte moet werken. De routing, zichtlijnen, het licht en het materiaalgebruik zullen het ontwerp vervolgens verrijken. Wanneer de harmonie tussen binnen en buiten is gevonden, zal het schetsontwerp gepresenteerd worden.

voorlopig ontwerp architectenbureau Nijmegen
voorlopig ontwerp architectenbureau Nijmegen

Architect Nijmegen. Architectenbureau Nijmegen & Interieurontwerp. Wij verzorgen creatieve, frisse en tijdloze ontwerpen voor verbouwingen, renovaties en nieuwbouwprojecten.

Nadat deze eerste grote stappen zijn gezet en de varianten zijn bekeken, is het tijd om de potloden te slijpen. Gezien ACE van meerdere facetten thuis is, zal het ontwerp niet alleen esthetisch verfijnt worden, maar ook praktisch. Het interieur, de technische aspecten en constructieve opzet worden bekeken, waardoor het ontwerp in deze fase al redelijk af is. Materialen worden verzameld, aangeraakt en uitgekozen. Sommige prioriteiten worden bijgesteld en nieuwe ideeën worden geïntroduceerd. De missie is om een ontwerp neer te zetten waar je verliefd op bent, al beginnende bij de voordeur.

Wanneer alle wensen en verwachtingen verwerkt zijn in het voorlopig ontwerp, komen we bij het definitieve ontwerp. Met een bouwkostenraming krijgen we goed inzicht in de bouwkosten en eventuele mogelijkheden tot aanpassing. Het definitieve plan kan ook voorgelegd worden bij de gemeente en welstandscommissie mocht dit benodigd zijn. Zodra dit bevestigd is, begint de bouwkundige uitwerking met behulp van de professionals. Zo zal de technische tekenaar ervoor zorgen dat alles tot in het detail klopt, wordt de constructie berekend en kan indien gewenst het beste worden opgesteld.

Omdat we van binnen naar buiten werken en weer andersom, betekent dit dat er ook al een goed idee is van de inrichting van het huis, waardoor we er zeker van zijn dan ook woongemak en comfort altijd sterk aanwezig is.

Definitief ontwerp architectenbureau Nijmegen
zakelijk interieurontwerp Nijmegen

Architect Nijmegen. Architectenbureau Nijmegen & Interieurontwerp. Wij verzorgen creatieve, frisse en tijdloze ontwerpen voor verbouwingen, renovaties en nieuwbouwprojecten.

De omgevingsvergunning zal aangevraagd worden bij de desbetreffende gemeente, indien dit benodigd is. Het zal wat tijd kosten voordat er een terugkoppeling komt van de gemeente, waardoor dit de perfecte tijd is om het bouwteam samen te stellen. We kijken samen naar meerdere partijen, vergelijken de offertes en helpen je bij het zoeken naar de juiste match.

Architect Nijmegen. Architectenbureau Nijmegen en Interieurontwerp. Wij verzorgen creatieve, frisse en tijdloze ontwerpen voor verbouwingen, renovaties en nieuwbouwprojecten.

Parallel met het samenstellen van een bouwteam, kan dit ook de tijd zijn voor het verder uitwerken van het interieurontwerp. De 2D indeling kan vertaald worden naar 3D visualisaties met materialen en kleuren, een uitgebreid lichtplan, maatwerk meubels en keukenontwerp en een lijst met advies voor meubels. We kunnen materiaalstalen bekijken en ook de vloerbekleding en raambekleding worden meegepakt. Op deze manier zal bij de start van de bouw alles vastliggen en zijn er geen last-minute aanpassingen meer nodig. Dit zorgt voor een snel en succesvol proces. 

Interieur advies Nijmegen
verbouwing architect Nijmegen renovatie

Als de vergunning is goedgekeurd en het bouwteam is samengesteld, kan het bouwen beginnen! Gedurende dit proces zal er ten alle tijden voor gezorgd worden dat de esthetische kwaliteit bewaakt wordt door ons. Hierdoor weten we zeker dat het ontwerp volledig tot zijn recht komt. Daarnaast kunnen we ons ook bij het bouwteam voegen in een ondersteunende of adviserende rol. We communiceren dan direct met de aannemer en controleren of het bouwproces volgens plan verloopt.

Het laatste wat er dan nog moet gebeuren… is het thuiskomen.

Samen jouw droomhuis realiseren?