Amsterdam studio

keukenontwerp architect Nijmegen
keukenontwerp architect Nijmegen Amsterdam

DE STUDIO

Het project in Amsterdam betreft een compacte studio van 35 m², inclusief balkon. Zonder balkon meet de studio slechts 30 m². De studio is gelegen in het centrum van Amsterdam, betrokken bij het stadsleven en heeft een balkon op het westen. Het echtpaar dat hier woont, is echter niet blij met hoe ze de ruimte gebruiken, en geeft aan dat het Murphy-bed dat in de huidige woning staat te veel gedoe is en dat het vaak rommelig aanvoelt. Zij hebben ACE ingeschakeld om een renovatie te ontwerpen die ruimte geeft voor alle activiteiten, waarbij met de hulp van maatwerk de ruimte optimaal gebruikt kan worden. Zij wilden ook een vast bed, ruimte om te koken en een zitbank om op neer te ploffen. 

plattegrond Amsterdam interieur ontwerp


COMPACT COMFORT

Het ontwerp begon met een vlekkenplan. Gezien de beperking in vloeroppervlakte en de rechte studio vorm van één grote ruimte, was het belangrijk dat er goed nagedacht werd over de indeling. In welke ruimtes is er licht nodig en welke lenen zich perfect voor kunst verlichting? Hoe kunnen meubels gecombineerd worden en wat doet dit met de ruimte? Deze vragen zijn omgezet naar een indeling die barst van de berging, privacy en onbeperkt lichtinval.

Gezien het jonge stadse karakter van het stel is er ook gekozen voor een stedelijk chic stijl. Veel kleur, moderne strakke lijnen en ronde accenten zorgt voor een levendige omgeving die past in Amsterdam.

De woning heeft door middel van een ingebouwde verhoogde bedstee ruimte voor een dubbel bed, garderobe kasten en ladekasten onder het bed voor extra berging. De keuken heeft genoeg werkblad en de plek waar eerst het Murphy bed stond, is nu verreikt met twee grote kasten voor de keuken. De multi-purpose eetbank en tv-console zorgen voor een mooie strakke belijning in de ruimte en genoeg deuren om alle troep achter te verstoppen. Op deze manier kunnen de opdrachtgevers optimaal genieten van een compacte woning.

interieur ontwerp Amsterdam
slaapkamer ontwerp interieur Nijmegen Amsterdam
badkamer ontwerp interieur Nijmegen Amsterdam