Moderne schuurwoning Culemborg


Een moderne schuurwoning voor een samengestelde familie die genoeg ruimte biedt voor samenkomen en genieten. Lokkershoek 12 van het stedenbouwkundig project Parijsch Zuid zal vanaf 2022 een nieuwe woning huizen. Het gebied kenmerkt zich door vrije bouw woningen, met elk hun eigen unieke invulling van de opgave. Hierbij zijn er overeenkomstige materialen, zoals de gevelsteen, het stukwerk en de horizontale belijning door het gebruik van contrasterende materialen.

De uitdaging voor dit project lag hem in de ongebruikelijke vorm van de kavel, ook wel ‘de pizzapunt’ genoemd. Een zonnestudie en wens van zoveel mogelijk bruikbare tuin zorgde voor de plaatsing van het hoofdvolume, welke een entree aan de zijgevel huist. Op deze manier is er een formele en statige ingang welke een contrast is met het transparante en open karakter van de achtergevels.


De indeling van de moderne schuurwoning is een reactie op wat er buiten gebeurd. De entree en de lang getrokken garage liggen op het noorden, waardoor alle overige ruimtes met een functie te allen tijde zon zien. Met de focus op de tuin, kan deze ruimte betrokken worden bij het dagelijkse leven. Ook de slaapkamer zijn zo ingericht dat deze uitzicht bieden op de omgeving vanaf het moment dat men wakker worden. Door middel van geïntegreerde rolluiken kan deze te allen tijde aangepast worden naar wens.

Naast de vormgeving van de slanke moderne schuurwoning met rieten kap, is ook het gehele interieur vormgegeven door ACE Architects. Dit zorgt ervoor dat ruimtes naadloos in elkaar overlopen en maatwerk zich volledig kan vormen naar het programma van eisen. Zo wordt de garantie van een optimale leefervaring gegarandeerd.