Dijkwoning Almere


Deze moderne woning is in 2022 gerealiseerd in het nieuwe woongebied in Almere. Het duingebied kenmerkt zich door het groene plan, het gebruik van natuurlijke materialen en herfstkleuren. De jonge opdrachtgevers zullen hier hun eerste woning realiseren. ACE Architects werd ingeschakeld om een ontwerp te maken dat kon groeien met een familie.

Het is uiteindelijk een modern ontwerp bekleed in herfstkleuren en natuurlijke materialen geworden, passend bij een jong koppel op zoek naar rust. Het huis is eigentijds door speelse contrasten en een interessant lijnenspel, gegrond in zijn rijke groene omgeving. Samen met de seizoenen, zullen de gevelmaterialen verkleuren in het pallet van de natuur als in een eeuwige dans. 

architect Nijmegen Almere project


De indeling van de woning is aangepast op het uitzicht naar buiten. De entree is compact en biedt daardoor ruimte voor een ruime woonkeuken met zitvenster, grote eetkamer met openslaande deuren en een woonkamer in het bijgebouw. Deze is visueel gescheiden door middel van een gaskachel die zowel de woonkamer als eetkamer verwarmd. Ook de slaapkamers zijn zo ingericht dat deze uitzicht bieden op de omgeving vanaf het moment dat men wakker wordt. Door middel van geïntegreerde shutters en raambekleding kan deze altijd aangepast worden naar wens. 

Vooral het zitvenster was een verrassing voor de opdrachtgevers. De keuken biedt al een langwerpig raam dat als een kader voor een schilderij functioneert. Het zitvenster zorgt ervoor dat deze met de groei van de familie andere functies aan kan nemen. Hier kan gewerkt worden, gelezen worden, gespeeld worden en genoten worden. Dat is de kracht van binnen naar buiten ontwerpen.

 

architect Nijmegen Almere project