Tuinkamer en zolder verbouwing Nijmegen

Aanbouw en verbouw

De onlangs gebouwde woning van de opdrachtgevers kon al in veel behoeftes voorzien. Er was echter een gemis in het beter gebruiken van de tuin en hier ook in de koudere periodes van te genieten.

Er was al een aanbouw aanwezig, wat ervoor zorgde dat de indeling goed bekeken moest worden met het ontwerpen van de tuinkamer. De tuinkamer moest een ruimte worden die ook later kon functioneren als slaapkamer, met geïsoleerde puien, genoeg licht en zowel een connectie met de groene tuin als privacy van het hoofdgebouw.

De kavel heeft een ongebruikelijke vorm, welke met behulp van de nieuwe aanbouwen minder opvalt. Met een jacuzzi netjes weggewerkt, een schuur waar alle berging in past en een zonnekamer in de gekke hoek aan de voorzijde van het huis, is er een volledige connectie in woongemak en verbinding met de tuin.

Zolder renovatie

De zolder was ook een punt van aandacht. Vrijwel ongebruikt en veel oppervlaktes die verschillende functies kon huizen. Naast een vaste slaapkamer voor gasten is er daarom een ruimte van studie, entertainment en mogelijkheden ontworpen. De ruimte kan nu meegroeien met de familie en hun behoeftes. Ook een sauna mocht niet uitblijven, tot de vreugde van de opdrachtgevers.

Ondanks dat de nieuwe maatwerk meubelen ruimte innemen, is er nog altijd nagedacht over berging. Zo zijn er meerdere kasten aangebracht, een aparte ruimte naast de sauna voor techniek en opslag en is er nog ruimte achter de schotten voor de jaarlijkse berging die niet vaak nodig is. Op deze manier is de zolder zowel praktisch, comfortabel en functioneel.